perjantai 30. joulukuuta 2011

Joululahjasukkia

 

Nämä farkunsiniset tennarisukat olivat tytön toivomus. Malli löytyi Novitan sukkalehdestä. Sekä sukat että nilkkaan virkkaamani pyöreät merkit ovat Nalle-lankaa, joka on ikävästi nukkaantunut jo viikon käytön jälkeen. Nalle-lanka oli merkkeihin vähän turhan paksua, mutta halusin tehdä ne samalla beigeen taittavalla sävyllä kuin sukkien kärjet. Nauhat ovat tavalliset valkoiset 90 cm pitkät kengännauhat.


Pojan toiveissa olivat alun perin kauttaaltaan vinoruudulliset sukat, joiden tekemisen koin parin yrityksen jälkeen turhan haastavana. Käsialani on tiukkaa, ja kuviot sukan varressa kiristivät sen verran, että varsi ei venynyt riittävästi. Pähkäilin myös kuvion sovittamista kiilakavennuksiin. Lopulta päädyin tekemään tällaiset pohjalaistyyliset sukat. Tilaaja tyytyi onneksi näihinkin. Lanka jälleen Nallea.

Angry Birds -pyjama

Tyttö toivoi joululahjaksi Suuressa Käsityölehdessä (11-12/2011) näkemäänsä Angry Birds -pyjamaa. Pyjama valmistui juuri ja juuri ennen joulua, ja on ollut ahkerasti käytössä. Puserossa on 3/4-hihat sekä halkio ja poimutus kauluksessa. Poimutus olikin minulle uusi asia ompelussa, mutta kaulus onnistui ihan kohtuullisesti. Asuun kuuluvat myös lyhyet housut.




Huopasydämiä

Huopasydämet valmistuivat jouluksi. Koristeina käytin paljetteja, helmiä ja kulkusia. Reunat ompelin muliinilangalla ja Silver-langalla ja sisälle laitoin hiukan askarteluvanua. Pikkusydämet somistavat joulusypressiäni ja isompi istuu kuin nakutettu takan edustalle.

Välipäivien neuletunika

Tummanharmaa tunika valmistui muutamassa päivässä norjalaisesta Topp´tTå-langasta puikoilla numero 8. Olinpa taas ostanut lankaa jemmaan vailla mitään käsitystä neulemallista, ja sen takia neulominen meni jälleen kerran säveltämiseksi. Samanmallisen tunikan neuloin vuosia sitten ohuemmasta langasta, ja malli tuntuu vieläkin mukavalta. Tämä uusi paksu lanka tuntui vaativan ison palmikkoneuleen, ja mieluisa palmikon malli löytyi Novita-lehden tuubihuivista (kevät 2010). Olen tyytyväinen lopputulokseen. :)