sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Valmista ja vähän äkkiäPojalle valmistui supersimppeli pyjama, jolla tarkenee talviöinäkin, vaikka peitto luiskahtaisi pois päältä. Samantyyppisiä olen tehnyt jo monena vuonna aina edellisen jäätyä pieneksi. Olen iät kaiket kutsunut kangasta plyysiksi, mutta tarkistin nimityksen kangaskaupan kuitista, ja siinäpä lukikin samettitrikoo. Google ja minä emme kumpikaan tiedä, mitä eroa näillä kankailla on. ;)


Mietin tuossa ommellessani, että pedantti luoteeni ikään kuin katoaa jonnekin ompelutouhuissa. Tämänkin (kalliin) kankaan leikkasin ilman kaavoja toisen puseron/housujen linjoja noudatellen, nuppineuloista ei tässä vaiheessa tietoakaan. Liian pitkältä näyttävistä hihoista pätkäisin vielä palat pois ennen resorien kiinnittämistä. Myöskään ompelujäljen kanssa en ole turhan tarkka. En erityisemmin nauti ompelusta, joten taitaa olla niin, että tärkeintä on vain saada nopeasti valmiiksi vaate, joka välttää kotioloissa. ;) Tästä yöpuserosta olisin kuitenkin halunnut korjata kauluksen, joka on liian korkea ja lerputtaa pikkuisen, mutta poika tahtoo sen juuri tällaisena. Olkoon siis.


Pikaisesti valmistui myös tämä kakku.


Leivontahyllystä tarttui taannoin matkaan pussillinen suklaamousseaineksia, ja niistä syntyi helpolla suklainen sunnuntaikakku. Onhan noissa jauhemousseissa aika teollinen maku, mutta ovat ne kyllä vaivattomia. Maitoa kulhoon, pussiainekset perään ja yleiskone päälle. Tässä kakussa pohja on suklaakakkutaikinaa. Hyvin kelpasi perheelle.


Mukavaa viikonalkua! :)

5 kommenttia:

 1. Hieno pyjama! Sametti lienee "virallinen" nimitys tuolle kankaalle. Samettinukan alla oleva kangas on sitten joko kudottua tai neulosta, jolloin nimitys on joko pelkkä sametti (kangaspohjalla) tai samettitrikoo (neulospohjalla). Sametti ja plyysi ovat minusta synonyymejä. Osa meistä neulojistakin kutoo ja osa neuloo, vaikka minusta niillä suuri ero. Kangaspuilla kudotaan ja puikoilla neulotaan. Ihanaa, kun saa saivarrella ;)

  Itse asiassa minulle on käynyt usein resoritrikoiden kanssa juuri samoin. Emme ole ilmeisesti riittävän rohkeita lyhentämään resorinpalaa riittävän lyhyeksi, jotta se asettuisi pääntiehen kauniisti, eikä kohoaisi pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä tosi tarkka. Ilmankos ompelutuloksemme ovatkin vähän eri luokkaa!! :D Mutta sinähän oletkin ammattilainen, joten ymmärrän hyvin kunnianhimosi tuotosten suhteen.

   Niin, täytyyhän sitä ihmisen jossain lajissa vähän irrotella! Minulle ompelu ei ole niin vakavaa, mutta neuloessa olen kyllä tarkempi, jotta vaivalla tehtyjä vaatteita kehtaisi myös käyttää kotiseinien ulkopuolella.

   Poista
  2. Kiitos kangastietoudesta! Olet viisaampi kuin Google! :) Ja kiitos myös kehuista, pyjamasta tuli kaikesta hutiloinnista huolimatta ihan pitokelpoinen. Tosin se on nyt pyykissä, sillä trampoliinilla sattui kuvaushetkellä olemaan tuoretta linnunjätöstä... ;)

   Minä olen aina ollut noita kutojia, puikoilla kutojia siis. Liekö se länsisuomalainen sanonta? Vasta tämän blogin myötä on ollut pakko omaksua tuo mielestäni ompeluun viittava sana neulominen. Nyt käytän puhekumppanista riippuen sujuvasti kumpaakin sanaa.

   Poista
  3. Kutojat tulevat tyypillisesti lännestä ja neulojat idästä, noin karkeasti jaotellen. Minä olen itäsuomalainen, ja neulon. Alunperin olen opiskellut kankaankudontaa (siis kangaspuilla), joten sekin tietenkin vaikuttaa käyttämiini käsitteisiin.

   Poista
 2. jatkan vielä, että olet kyllä aikamoinen "irroittelija", kun ompelet. Minusta tulee entistä skarpimpi, kun otan kaavat ja kankaat esille. En voisi kuvitellakaan ompelevani mitään ilman kaavoja, ja yleensä merkitsen jäljentämiskiekolla tai harsintalangalla kaavamerkinnät kankaalle ompelulinjoiksi. Mietin myös usein, mistä suunnalta mikäkin sauma on ommeltava, jotta kappaleet venyisivät yhtä paljon ja samaan suuntaan. Kaiken on mentävä justiin eikä melkein. Merkitsen myös kaikki muutokset kaavoihin muistiin seuraavaa kertaa ajatellen... mutta siis hienoa, että osaat irrotella ommellessasi!

  ...huomasin pari kirjoitusvirhettä, mutta ehditkin vastata jo kommentteihini... turhaa pedanttiutta minulla ilmassa... ;)

  VastaaPoista