perjantai 30. joulukuuta 2011

Välipäivien neuletunika

Tummanharmaa tunika valmistui muutamassa päivässä norjalaisesta Topp´tTå-langasta puikoilla numero 8. Olinpa taas ostanut lankaa jemmaan vailla mitään käsitystä neulemallista, ja sen takia neulominen meni jälleen kerran säveltämiseksi. Samanmallisen tunikan neuloin vuosia sitten ohuemmasta langasta, ja malli tuntuu vieläkin mukavalta. Tämä uusi paksu lanka tuntui vaativan ison palmikkoneuleen, ja mieluisa palmikon malli löytyi Novita-lehden tuubihuivista (kevät 2010). Olen tyytyväinen lopputulokseen. :)


2 kommenttia:

  1. Komeat palmikot! Olen monesti hypistellyt lankakaupassa Topp'tTå-lankaa, mutta en ole vielä kokeillut sitä. Onko tunikassasi raglankavennukset?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Topp´Tå-langalla neulominen oli todella sujuvaa. Vielä en ole pessyt tunikaani, toivottavasti se pysyy mitoissaan. Kaulus on kaarrokekaulus, ilman ohjetta kavennettu. Olen vähän laiska kokoamaan neuleita, joten kaarrokkeen avulla välttyy kätevästi hihojen ompelemiselta. Raglankavennukset varmasti toimisivat myös, mutta itse en oikein uskalla tehdä niitä ilman ohjetta.

    VastaaPoista