perjantai 30. joulukuuta 2011

Joululahjasukkia

 

Nämä farkunsiniset tennarisukat olivat tytön toivomus. Malli löytyi Novitan sukkalehdestä. Sekä sukat että nilkkaan virkkaamani pyöreät merkit ovat Nalle-lankaa, joka on ikävästi nukkaantunut jo viikon käytön jälkeen. Nalle-lanka oli merkkeihin vähän turhan paksua, mutta halusin tehdä ne samalla beigeen taittavalla sävyllä kuin sukkien kärjet. Nauhat ovat tavalliset valkoiset 90 cm pitkät kengännauhat.


Pojan toiveissa olivat alun perin kauttaaltaan vinoruudulliset sukat, joiden tekemisen koin parin yrityksen jälkeen turhan haastavana. Käsialani on tiukkaa, ja kuviot sukan varressa kiristivät sen verran, että varsi ei venynyt riittävästi. Pähkäilin myös kuvion sovittamista kiilakavennuksiin. Lopulta päädyin tekemään tällaiset pohjalaistyyliset sukat. Tilaaja tyytyi onneksi näihinkin. Lanka jälleen Nallea.

1 kommentti:

  1. Tennarisukat ovat hienot! Harmi, että Nalle nyppääntyy noin pian. Kaivelin poikieni sukkalaatikoita ja yritin miettiä, voisinko vinkata sinulle sukkalankaa, joka ei nyppääntyisi ihan noin nopeasti. Regian sukkalangat ovat olleet yleensä hyviä, samoin SandnesGarnin Sisu tai Smart.

    VastaaPoista