lauantai 10. maaliskuuta 2012

Juustokierteet


Lauantai-illan ratoksi kokeilin reseptilaatikossani kauan pyörinyttä mistä lie lehdestä leikattua ohjetta. Juustotikut olivat helppoja ja nopeita tehdä ja maistuivat erittäin hyviltä, vaikka jouduin tyytymään Salaneuvokseen Cheddarin sijaan. Parmesania sentään löytyi. Cayennepippuri antoi mukavasti makua. Harmi kyllä taikinasta tuli vain viitisentoista pötkylää.

Juustotikut:

2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g voita
40 g Cheddar-juustoa raastettuna
40 g Parmesan-juustoa raastettuna
ripaus cayennepippuria
1 munankeltuainen
2-3 rkl vettä

Sekoita jauhot ja suola. Lisää voi, juustot ja pippuri ja hiero murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Taikinan tulee olla kiinteää. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 10 cm leveäksi ja 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä suikaleita ja rullaa ne kierteelle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti