torstai 29. maaliskuuta 2012

Musta neuletakki


Malli: Novita kevät 2012
Lanka: Hanko (50% kierrätyspuuvilla, 50% akryyli)
Puikot: 6
Musta neuletakki näyttää tältä. Malli on tällä kertaa suoraan lehdestä. Ajattelin, että pääsen helpolla, kun ei tarvitse muuta kuin seurata ohjetta, mutta toisin kävi. Monta kertaa kuvittelin nurjan puolen oikeaksi, ja aina piti purkaa. Opin, että aivoja kannattaa käyttää myös ohjeen mukaan neuloessa.

Nappilistaan en ole täysin tyytyväinen. Edes sitkeän laskennan ja mittauksen tuloksena en saanut kohdistettua napinreikiä nätisti tasavälein, vaan kaksi ylintä nappia ovat liian lähekkäin. Miehen mielestä se tuo takkiin vain eloa. ;)

Nappikauppaan lähtiessäni laitoin neuleen siististi pussiin ja pussin oven viereen odottamaan, mutta kuinkas kävikään... Onneksi napit sopivat, vaikka jouduin ostamaan ne summanmutikassa!


Istutetut hihat näyttävät aika kivoilta. Tosin hihat olisivat saaneet olla muutaman sentin pitemmät. Ehkä saan ne venytettyä.

Malliin kuuluvat vielä helmataskut, rintataskut ja vyö. Ohjeessa helmataskut oli tehty virkkaamalla, mutta kuten kuvasta näkyy, minä neuloin ne. Taskut ovat nuppineuloilla kiinni, sillä en ole varma, haluanko niitä takkiini. Rintataskuja en aio tehdä. Toisaalta nämä lisäosat muuttavat ilmeen aika paljon arkisemmaksi, toisaalta ne voisivat olla kivatkin. Mielipiteitä?Lopuksi tunnustus: Välineeni ovat surkeita! Aloitin hihaa pyöröneuleena näillä rikkinäisillä puikonrempuloilla, joihin lankakin tuntui tarttuvan kiinni. Lopulta luovutin ja purin, ja päädyin neulomaan hihatkin tasona. Tulos oli huomattavasti siistimpi ja tekeminen miellyttävämpää. Taidan lähiaikoina satsata muutaman euron uusiin puikkoihin. Nämä puikot lensivät roskiin!

8 kommenttia:

 1. Hieno takki! Taskut sopivat hyvin siihen, mutta takki on tyylikäs myös ilman niitä. Rintataskuja en minäkään laittaisi.

  Mars Tallinnan Karnaluksiin puikko-ostoksille! Kelpuuta tästä eteenpäin vain Addin puikkoja tai Knit Pro -puikkoja, ja tulet huomaamaan, että neulominen on ihan toista kunnon välineillä. Matkarahat säästät muutaman puikkoparin ostoksella etelänaapurista. Knit Pro -puikkoihin voit tutustua Lankamaailmassa, ja nettikaupoista voi saada niitä vähän edullisemmin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olen itsekin ihan tyytyväinen. Sain venytettyä hihoja jonkun verran. Taskuja täytyy vielä mallailla. Käväisen tänään takilla töissä ilman niitä. ;)

  Ajattelin katsoa puikkoja Saksasta, jos vain ehdin. Sinne on suunta kevään mittaan. Välineistö on tosiaan päivitettävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksassa (ainakin Berliinissä) langat ja puikot ovat suomalaisen silmin kalliita, mutta varsinkin langoissa värivalikoima on huima. Samasta langasta voi löytyä kymmeniä sävyjä. :)

   Olen omat Knit Pro -puikkoni hankkinut nettikaupoista isoina setteinä, tulevat siten edullisemmaksi kuin yksittäin ostettuna. Käytän siis pääosin puisia Harmony -pyöröpuikkoja, tarkemmin sanottuna erillisiä kaapeleita ja vaihtopäitä, koska ne ovat todella kevyet neuloa. Kaikkiin lankoihin puupuikot eivät kuitenkaan sovellu, ja nyt olen keräillyt Karnaluks -käynneilläni Addin pitsikaapelipuikkoja kohtuullisen valikoiman. Mainitsen vielä japanilaiset Hiya Hiya -puikot, ne ovat kuulemma Addi-puikkojen veroiset. Niitä saa helsinkiläisestä Villavyyhti -kaupasta. Puikkoihin kannattaa todellakin satsata!

   Poista
  2. Ajattelin, että puikotkin olisivat halvempia Saksassa, kun kaikki muukin on siellä niin halpaa. Tutkailen vaihtoehtoja netissä. Tallinan-reissulle tuskin tulee lähdettyä. Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
 3. Komia on!

  Ehdinpäs tänne minäkin tutkimaan tuotoksiasi! Voi kun mäkin ehtisin...

  Tallinnan Karnaluksia suosittelen kyllä minäkin - viikko sitten kävin kyseisessä lankataivaassa - sieltä löytäisit vaikka mitä! Mulla on nyt kassillinen lankoja ja muutamat kunnon puikot odottamassa; ehkä sitten eläkkeellä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos! TV:tä katsoessa minä näitä teen, yleensä maksimissaan tunnin päivässä, paitsi viikonloppuisin vähän enemmän. Rupea tekemään vain! Kyllä se siitä edistyy pikku hiljaa.

  Helppo kai sinne Tallinnaan tietysti olisi mennä, mutta miten kummassa sinne ehtii?! Pitää vähän sulatella teidän Mi(i)ojen suositusta. Eihän sitä koskaan tiedä, kun kesäkin lähestyy... ;)

  VastaaPoista