sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Aavistus kesää


Limetti-mansikkamoussekakkua siman kera, nam!
 Mansikkaa, kermaa, vaniljakastiketta... niistä on tehty kesänmakuinen kakku. Tätä Pirkka-lehden (5/2012) ihanaa limetti-mansikkamoussekakkua oli pakko kokeilla heti. Lopputulos oli suussasulava. Pohja on suklaakakkutaikinaa, ja täyte ihanan kuohkeaa, raikasta mansikkavaahtoa. Tätä voisin tarjota juhlissa täytekakun sijaan.

Kakku oli melko suuritöinen mutta helppo selkeiden ohjeiden ansiosta. Tiskiä tuli rutosti - sain sotkettua yhteensä kahdeksan kippoa, kulhoa tai kattilaa! Täysin vähälaktoosista en tästä kakusta onnistunut tekemään, sillä turkkilaista jugurttia ei löytynyt "hylana". Onkohan sitä olemassakaan? Myös Pirkan vaahtoutuva vaniljakastike vähän ontui. Kauan sai sai vatkata, ennen kuin siitä tuli edes löysää vaahtoa. Jatkossa pitäydyn tutussa hyväksi havaitussa merkissä.


6 kommenttia:

 1. Nam! Tuota kakkua minäkin haluaisin kokeilla. Miten neuleet etenevät? Minulla etenee hitaasti, on taas niin monta rautaa tulessa, etten ehdi neuloa niin paljon kuin haluaisin. Onneksi kohta helpottaa ;)

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kakkua lämpimästi! Kannattaa vain varata riittävästi aikaa ja rauhallinen hetki sen tekemiseen, sillä vaiheita on todella monta.

  Neuleet etenevät täälläkin hitaammin kuin haluaisin. Ei ole edes mitään uutta kuvattavaa, sillä olen edelleen neulonut ruutuja. Niitä on nyt valmiina 14 kappaletta, ja teen vielä neljä. Loppuosa vaatteesta sujuu varmaan vähän joutuisammin. Siitä tuleekin aika mielenkiintoinen, luullakseni hyvällä tavalla. ;) Toivottavasti vaate istuu vielä päällekin, kun malli on aika työläs. Viittahuivi ei ole edistynyt yhtään pitkään aikaan. Saapa nähdä, valmistuuko se ikinä...

  Kesää odotellen!

  VastaaPoista
 3. Tovin täällä tutkiskelin, aikaisemmin en ole tänne johkaantunut. Herkullisia herkkuja ja kauniita neuleita. Voi kun itsekin tulisi kudottua itselle, eikä vain lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä lapset ovat siinä iässä, että äidin neuleista kelpaavat vain villasukat. ;)

   Poista
 4. Voi että, tuon täytyy olla hyvää! Täytyypä itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se ON hyvää! :) Kakku ei kauan vanhentunut jääkaapissa.

   Kävin kurkkaamassa blogiasi, ja täytyy sanoa, että kylläpä on kauniita ja hyvin tehtyjä käsitöitä. Ihania!

   Poista