maanantai 9. huhtikuuta 2012

Puikkojen perässä

Minua on patisteltu Tallinnaan edullisille puikko- ja lankaostoksille. Tallinnan-reissu toteutuikin yllättäen, kun lankalauantaina päätimme yks kaks lähteä koko perheen voimin hiukan tuulettumaan.

Tallinnassa tuprusi lunta tai räntää tai jotain siltä väliltä koko päivän. Laivamatkat yllättivät: en tiennytkään, että voin niin pahoin merellä. Mutta ei voi sanoa, etteikö reissu olisi kannattanut. Tässä saaliini!

54 kerää, 2900 grammaa ja niitä puikkoja
 

Karnaluksissa meni pää pyörälle tavaran paljoudesta. Jopa jälkikasvu viihtyi hyvin hyllyjen välissä.Lopuksi pääsiäissunnuntain herkkutervehdys lapsilta.


7 kommenttia:

 1. Loistavaa! Reipasta toimintaa! Näyttää siltä, että reissu kannatti. Tuo Austermannin Kid Silk on ihan huippuostos (ja värikin on ihan nappiin ;)), ja muutkin ostokset ovat mainioita! Vinkkaankin heti, että mohairista kannattaa kokeilla Annan "Minimalist" -neuletta. Se on mainio aloitusneule, jos haluaa testata ylhäältä alas -neuleen ideaa. Ohje siihen löytyy Annan omalta sivulta (tai voin toimittaa sen sinulle...). Kid Silk -lankaa menee minimalistiin peräti 2 kerää, joten sinulle jää vielä runsaasti sitä muihinkin projekteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, reippaita oltiin! :D Tuttuun tapaan hamstrasin kaikkea ihanaa tietämättä mitä niistä tulee. Mutta sehän nyt ei ole ongelma eikä mikään! ;) Muovipussit lojuvat vieläkin olohuoneen lattialla. Minnekähän ne saisi sopimaan...

   Mistäs tuon Annan Minimalistin löytää? Sivuilla on niin paljon tavaraa! Tarkoitatko tuota tammikuun "Ei mingeid üllatusi" -otsikolla olevaa?

   Poista
  2. Niin, tuo on ihan oikea asenne, jos Karnaluksiin aikoo ostoksille. Mutta nyt siis tiedät, mikä minua Tallinnaan vetää ;)

   Löydät Minimalistin ohjeen Annan blogin sivulta opetused/patterns -listalta "Mohääriminimalism/minimalist mohair top" -nimen alta. Ohje on ilmainen ja englanniksi. Suomenkielinen onje on julkaistu Modassa 6/2010. Jos mieluummin seuraat suomenkielistä ohjetta, voin toimittaa sen sinulle.

   Poista
  3. Kiitos, nyt löysin ohjeen. Se vaikutti todella helpolta ja selkeältä, joten enköhän suoriudu englanniksikin. Vieraskieliset lyhenteet voivat joskus tuottaa päänvaivaa, mutta ainakin tuon Annan ohjeen kuvittelen ymmärtäväni.

   Voisin todella toteuttaa topin harjoituksena. Se vaikuttaa nopealta työltä ja on sitä paitsi ihan minun tyyliseni. Hyvin tunnet makuni! :)

   Poista
  4. Tässä vielä pikkuvinkit mohairneuleeseen:

   Muista luoda aloitusreuna todella löysästi, jos luot silmukat ristikkäin. Käytä vaikka jotakin jättikokoista puikkoa luomiseen tai sitten käytä jotakin muuta luomistapaa, joka tuottaa joustavan aloitusreunan.

   Mohairlankaa on lähes mahdotonta purkaa.

   Neulominen luistaa paremmin kiinteillä metallipyöröpuikoilla, tosin olen neulonut mohairia myös KnitPro -puikoilla, mutta lanka tahtoo takertua puikkojen liitoksiin.

   Neulomisen iloa!

   Poista
  5. ... vielä lisäys, että Anna taisi suositella silmuillen luomista aloitusreunaksi. Kurkista tuolta, niin tiedät, mitä tarkoitan.

   http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/silmukoiden_luomistavat.html

   Itse olen neulonut näitä Minimalist-toppeja peräti neljä, mutta kaikki ovat päätyneet toisten käyttöön. Kolme toppia olen laittanut Ravelryyn. Käy kurkistamassa, jos kiinnostaa.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Myös posti tuli perille, kiitos siitä. Artikkeli oli hyvä ja ohje äärettömän selkeä. Kurkkaan Ravelryyn, kunhan ehdin. :)

  VastaaPoista