torstai 14. kesäkuuta 2012

Jüri valmistui nopeasti

Voiko kesällä neuloa talvineuleita? Tässä on nyt yksi todiste, että kyllä voi, viileinä päivinä oikein hyvinkin. Mutta neuleen edistyessä ja ilmojen lämmetessä rupesi kieltämättä olemaan aika lämmin tämä villakasa sylissä.


Neuloin nyt ensimmäistä kertaa ylhäältä alaspäin yhtenä palana. Jotenkin tuntui, että valmista ei tule millään, kun aina vain sama kappale pyörii käsissä. Ehkä tästä johtuen neuloin tosi vimmaisesti eteenpäin, ja neule valmistui 8,5 päivässä! Täytyy hidastaa vähän tahtia seuraavan neuleen kohdalla, että jää kesälomasta muitakin muistoja.


Jüri on siis Annan malli, jossa ihastuin kauniiseen lankojen yhdistelmään ja pehmoiseen kaulukseen. Käsialani on näköjään aika paljonkin tiukempaa kuin ohjeessa, joten silmukkamääriä täytyi soveltaa. Vaikein kohta oli hartioista kainaloon. En osannut tehdä mittasuhteita aivan oikein, sillä olin vähän epävarma tämän uuden neulomistyylin käyttäytymisestä. Sekä olkapäälevennykset että suora osuus olalta kainaloon olisivat saaneet olla hieman lyhyemmät, mutta muuten olen puseroon oikein tyytyväinen. Tein omasta Jüristäni hieman pitemmän kuin Anna, ja neuloin kauluksen niin että oikea puoli näkyy ulospäin. Tämä on sellainen mutkaton neule, jota varmasti tulee pidettyä.

Malli: alpakka-mohairpusero Jüri by Anna, Käsityö, talvi 2011
Langat: Exclusive alpaca (Hjertegarn) ja Kid Silk (Austermann)
Puikot: 4 ja 5
Neule on siis musta, pahoittelen ylivalottuneita kuvia. En viitsi yrittääkään säätää värejä, kun en heti osaa. Ehkä joskus jaksan opetella. ;)

6 kommenttia:

 1. Hieno siitä tuli! Hartianseutu näyttää oikein hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hartianseutu asettuu kyllä, mutta puseroa pitää hieman vetää alaspäin kohdilleen. Hartioihin tuli lisäysten lopetuskohtaan pienet terävät kulmat, mutta sain ne lopuksi kiristettyä pois. Ja hiha olisi voinut alkaa vähän ylempää, mutta näinkin on ihan hyvä. Annan neule näyttää kyllä jotenkin kevyemmältä ja laskeutuu paremmin, mutta tykkään kyllä tästä omastanikin. :)

   Poista
 2. Hienot kuvat! Kyllä kesällä voi neuloa talvineuleita ja päinvastoin, jos tekee mieli!

  VastaaPoista
 3. Ihana tunika talveksi. Kyllä itsekin tulee neulottua vuodenajoista riippumatta mitä sattuu. :)

  VastaaPoista