tiistai 12. kesäkuuta 2012

Välipaloja

Kun neulojan takapuoli puutuu, ranteet kangistuvat ja hartioita jomottaa, on aika siirtyä hetkeksi muiden käsitöiden pariin.

Tässä kuvassa tytär mannekiinina.

Tuli tällainen kepeä kesämekko. Tarkkojen ohjeiden avulla tällainen kömpelömpikin ompelija sai aikaan suht kelvollisen lopputuloksen.


Ohje: Suuri Käsityö 2/2012 (malli 9)
Kangas: Eurokangas, trikoo (viskoosi 95%, elastaani 5%)

Helteitä odotellessa kokeilin vihdoin Heidin vinkkaamaa Kinder-piirakkaa, jonka ohjeen otin Feetun blogista. Suklaata, voikreemiä ja kakkua - kylläpäs onkin hyvää ja lihottavaa! Onneksi mekko antaa myöten, että voi napsia näitä herkkupaloja. ;)

2 kommenttia:

 1. Hieno mekko! Suuressa Käsityölehdessä on ollut viimeisen vuoden aikana monta kivaa trikoomekon kaavaa. Ainoaksi esteeksi niiden toteuttamiselle on muodostunut laadukkaan trikoon (ja minulle mieleisten kuvioiden yhdistelmän) huono saatavuus. Millaista oli ommella Eurokankaan viskoositrikoota? Onko sinulla saumuri käytössäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin, vaikka ihan täydellinen tuo lopputulos ei tietenkään ole. Käsityölehdessä on tosiaan ollut kivoja mekkokaavoja. Viimeisimmästäkin numerosta ihastelin simppeliä harmaata yksiolkainmekkoa + toppia, joista saattaisin suoriutua, mutta tuskin tulee tehtyä toista mekkoa samalle kesälle.

   Viskoositrikoon leikkaaminen oli paljon haasteellisempaa kuin sen ompeleminen. Ompelu sujui minusta melkein kuin minkä tahansa trikoon kanssa, vaikka olihan kangas tietysti liukkaampaa ja ohuempaa.

   No nyt saat kyllä nauraa! Minulla on pelkästään erittäin erittäin perusmallinen ompelukone, jossa on muutama tikkivaihtoehto. Olen omistanut ompelukoneen vasta 7 vuotta ja olen opetellut jotain nypertämään. Saumuria en ole koskaan edes kokeillut! ;) En ole oikein omalla mukavuusalueellani tuon ompelun kanssa, mutta välillä on kiva haastaa itsensä.

   Poista