torstai 9. elokuuta 2012

Vaatetta tosi tarpeeseen

Olen varsinainen vilukissa, mutta kesällä sentään tarkenen nukkua t-paidassa ja shortseissa. Omistan kaksi kesäpyjamaa, ja uskokaa tai älkää, molemmat ovat peräisin teinivuosiltani - siis yli 20 vuoden takaa! Voitte ehkä kuvitella, miltä ne näyttävät!

Nyt katsoin aiheelliseksi päivittää vaatevarastoani tulevia kesiä varten. Kangaskauppaan ei tarvinnut lähteä, sillä olen joskus hamstrannut ison pussillisen pehmeitä vauvatrikoita palaosastolta. Kun vauvoja ei kerran ole tulossa, on kai sama pehmoilla trikoissa itse. ;)

Valikoima ruutua, raitaa ja kukkaa.
Yöshortseihin löytyi kelpo peruskaava Suuresta Käsityöstä 5-6/2012. Lahkeet leikkasin vähän lyhyemmiksi, sillä kaavassa ne ulottuvat polven alapuolelle.


Puseron kaavat piirsin käyttäen mallina vanhaa, mukavaa äitiys-t-paitaa.


Yöasun ompelu olikin lastenleikkiä patakintaisiin verrattuna. Jopa kauluksen trikoinen vinonauha asettui siististi paikalleen, kun tällä kertaa siksakkasin nauhan reunastaan kiinni ennen varsinaista ompelua.

Pyjamaa mallaamassa tyttöni.
Taitavalle ompelijalle tällainen puku tuskin on mikään juttu, mutta minunlaiseni ruppuräätäli on tosi iloinen jokaisen pienenkin edes jollainlailla onnistuneen ompelutyön jälkeen. Ja tärkeintä on tietysti kiva kangas! :-)
 

Neulomista on edelleen pakko välttää, vaikka tiukkaa se tekee. Sormet syyhyävät lankojen kimppuun, ja viimeisten lomapäivien kuluttaminen jonninjoutavuuksiin tuntuu suorastaan tuhlaukselta!

                                                                   *          *          *

Minttusuklaaleivonnaisia on viime aikoina valmistunut montaa sorttia, ja sellaista tuli nytkin. Pätkiskahvikakun resepti on oma tuunaukseni Hellapoliisin Minnion minttukakusta.


Pätkiskahvikakku

200 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pss Pätkis Mini Bites -paloja muruna
1 dl kevytkermaa

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Lisää jauhot ja leivinjauhe.
4. Lisää pieneksi pilkotut Pätkikset ja kerma.
5. Paista 175 asteessa noin tunti.

Ja vielä niistä vihaisen äidin patakintaista sen verran, että ne ovat olleet kyllä kaiken vaivan arvoiset. Hauska kangas piristää kummasti keittiöhommia! :)

2 kommenttia: