sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Suklaa-aprikoosikakku isälle


Meidän isi tykkää suklaasta. Eri reseptejä muokkaamalla ja yhdistelemällä sain aikaan tällaisen aprikoosivaahtotäytteisen suklaakakun, joka ei ollut liian äitelä niin kuin suklaakakuílla on monesti tapana olla. Kärsivällisyyttä ja aikaa tämän kakun tekeminen vaati, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Koristeena olevat suklaasydämet tein itse muoteilla.

Lasten mielestä leivonnaisiin ei pitäisi aina sotkea jotakin kummallista (aprikoositäyte), mutta ei kai nyt aina voi leipoa mokkapaloja! ;)

Lähiaikoina laitan kuvan myös aloittamastani ompeluhaasteesta.


Suklaa-aprikoosikakku

Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
150 g margariinia
2 munaa
1 1/4 dl sokeria

Aprikoositäyte:

1 prk aprikoosinpuolikkaita (säilyke), säästä osa koristelua varten
½ dl sokeria
2 munaa
2 liivatelehteä
150 g voita

Suklaakuorrute:

150 g tummaa suklaata
1½ dl kuohukermaa
30 g huoneenlämpöistä voita

Pohja:
1. Sulata rasva ja anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan kanssa.
4. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
6. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte:
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella.
3. Pane kattilaan aprikoosisose, sokeri ja munat.
4. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
5. Lisää liivatteet kiehuvaan seokseen.
6. Jäähdytä seos kylmävesihauteessa kädenlämpöiseksi.
7. Soseuta joukkoon voi sauvasekoittimella.
8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohja.
9. Levitä päälle aprikoositäyte. Älä laita pohjan toista osaa päälle vielä.
10. Laita jähmettymään kylmään pariksi tunniksi.

Suklaakuorrutus:
1. Valmista kuorrutus kun aprikoositäyte on jähmettynyt.
2. Paloittele suklaa kulhoon.
3. Lämmitä kerma kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi.
4. Lisää voi pieninä paloina.
5. Nosta kakkupohjan toinen osa täytteen päälle, kostuta. Kuorruta kakku suklaalla.
6. Anna suklaan jähmettyä ja koristele.


Tältä näyttää kakun sisus, vähän levinneeltä. Sekä täyte että kuorrute olisivat saaneet jähmettyä pitempään, mutta kahvit oli jo keitettynä, joten pakkohan kakku oli saada äkkiä pöytään. ;)

2 kommenttia:

  1. todella herkullisen oloinen kakku ja haluaisin kokeilla,kun kaapissa olisi valmista aprikoosisosetta.
    mutta miten paljon olet käyttänyt sokeria pohjassa?

    t.minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Sokerin määrä oli tosiaan unohtunut reseptistä. Kiitos hyvästä huomiosta!

      Lisäsin sokerin reseptiin. Toivottavasti aprikoosisose on vielä kaapissa odottamassa. :)

      terv. Anne

      Poista