maanantai 13. helmikuuta 2012

Harmaa kaarrokepusero ja toivemuffinssit

Harmaa kaarrokepusero on valmis. Nyt kavennukset onnistuivat paremmin, ja mallista tuli hyvinkin napakka. Mahtuu se kuitenkin päälle... ;) Olen tyytyväinen päätökseeni purkaa alkuperäinen kyhäelmä. Kaarrokkeen mallineule on Drops Designin nettiohjeesta 127-15.

Viime aikoina on tullut tehtyä näitä kaarrokepuseroita. Hyvä puoli niissä on se, että ommeltavaa jää todella vähän. Tässä puserossa tein sekä vartalo-osan että hihat suljettuna neuleena ja yhdistin sitten kaikki osat pyöröpuikolle kaarroketta varten. Vain kainaloiden kohdalle jäi pienet aukot ommeltavaksi kiinni.  

Lanka: Tinde (50% perulainen villa, 50% tencell)
Puikot: 5
Mitähän seuraavaksi tekisi? Lankakaupan pussissa odottaa kymmenen kerää vihreää bambulankaa. Kunpa vielä löytyisi valmis malli, jota olisi kerralla sopiva!


Ja vielä tuoreimmat kuulumiset keittiöstä:

Kuopuksella oli jälleen leipomisvimma. Tällä kertaa toiveissa oli "muffinssit, joissa on suklaata sisällä ja karkkeja päällä". Leivoimme sitten tällaisia suklaisia herkkuja, jotka kuorrutimme mokkapalakuorrutuksella. Koristeet sai jokainen etsiä omasta herkkuvarastostaan.


  

4 kommenttia:

 1. Neuleesta tuli hieno! Mielenkiintoinen idea raidoittaa väreillä eri kuvioneuleet!

  Itse teen nykyisin suurimman osan neuleistani ylhäältä alaspäin ja mahdollisimman saumattomasti. Käsinneulominen on mielestäni silloin järkevää, kun pyritään saamaan aikaan suoraan kolmiuloitteisia muotoja tasojen sijaan. Erityisen taitava kolmiuloitteisten muotojen hyödyntäjä neuleissaan on ystäväni Anna, jonka blogia http://kuduja.blogspot.com/ suosittelen lämpimästi sinulle. Hän ajattelee kuin insinööri: ensin hän keksii muodon neuleelleen ja vasta sen jälkeen hän päättää materiaalin. Itse olen neulon enemmän fiilispohjalta, hurmaannun ensin materiaalista ja vasta sen jälkeen tulee idea muodosta.

  Joko olet Ravelryssä? Sieltä saa hyvinä ideoita jopa suoraan tietylle langalle, jos niitä kaipaat. Mitä bambulankaa sinulla on?

  Upeaa, että otat lapsetkin mukaan leivontaan! Meillä esikoinen osaa tehdä maukkaita omeletteja, mutta leivontahommat ovat olleet toistaiseksi vain äidin heiniä ;)

  VastaaPoista
 2. Eriväriset raidat johtuivat siitä, että ostin taas langat ennen kuin tiesin, mitä niistä tulee. Ihastuin lankojen väreihin ja pehmeyteen! Fiilisneuloja olen siis minäkin. Oli aika vaikea löytää mallia, johon värit saisi kivasti sovitettua. Alkuperäisessä ohjeessa pusero on yksivärinen, ja lopulta muutinkin sitten kaiken muun paitsi kauluksen kuvion.

  Kävin kurkkaamassa Annan blogia, ja taidokasta työtä on kyllä, täytyy sanoa! Ravelryynkin kirjauduin juuri äsken, mutta siellä näyttää olevan niin paljon kaikkea, että sivustoon täytyy perehtyä paremmin ajan kanssa.

  Bambulankani on Hjertegarnin Bommix Bamboo, puikot 3,5 ja minulle varmaan 4. Jotain kevyttä reikäneuletta tekisi mieli näin kevään korvalla...

  En ole törmännyt tuohon ylhäältä alas neulomiseen missään neulelehdessä, en ainakaan kotimaisessa. Sitä olisi mielenkiintoinen kokeilla, mutta hahmotuskykyni on jotakuinkin kehno, ja tuntuu aika vaikealta lähteä kokeilemaan sitä ilman ohjetta. Jo se, että kaulus on edestä kaareva ja alempana kuin takana, tuntuu käsittämättömältä haasteelta. :) Pitäisi varmaan harjoitella jollain jämälangalla.

  Mitä leivontaan tulee, yhä useammin huomaan, että lapsi ottaa minut mukaan leivontaan eikä päinvastoin! :) Herkkusuu nimittäin laskelmoi, että kun leipoo, saa syödäkin! On ilahduttavaa huomata, että lapsella alkaa olla myös omia ideoita leipomisen suhteen. Näistä muffinsseista ei kuulemma tullut ihan sellaisia kuin mielessä oli, mutta kokeilemme varmaan piakkoin uudestaan vähän toisella tavalla.

  VastaaPoista
 3. Tein pikaisen haun Ravelryssä ja löysin 968 ilmaisohjetta, jotka on tehty vastaavan paksuiselle langalle kuin Bommix Bamboo. Eli se sivusto on oikea aarreaitta, kunhan opit käyttämään sitä.

  Jos Dropsin ilmaisohjeet miellyttävät sinua muutenkin, katso kaikki Muskat -langalle suunnitellut ohjeet. Niissä on sama langan paksuus ja melkein sama metrimäärä (Bommix 50 g/104 m, Muskat 50 g/100 m).

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä! Ehkä joskus onnistun Ravelryn kanssa. En päässyt nimittäin vieläkään yhtään sisälle Ravelryyn, vaikka surffailin siellä hyvän tovin yhtenä päivänä. Aloitin bambulangastani viittahuivia tekniikalla langankierto + ylivetokavennus ja sama nurjalla puolella, jolloin neulos on verkkomaista. Työ on vielä ihan alkutekijöissä ja etenee hitaasti lomasta huolimatta. Vaiko sen takia??

  VastaaPoista