sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Perunarieskat ja harmaa neule

Perunamuusia jäi ruoalta, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi koko porukalle seuraavaksi päiväksi. Päätin hyödyntää tähteet helppohin rieskoihin. Tämäkin ohjeen olen repäissyt talteen jostakin vanhasta Kotivinkistä. Taikinaan tulee ainoastaan muusia, yksi muna ja jauhoja. Paistetaan 275 asteessa noin 10 minuuttia.

Leivistä tulee ihania ja pehmeitä, kun jauhoja käyttää maltillisesti. Taikina saa jäädä vähän tahmeaksi.

Rei´itin nämä toisen pellillisen rieskat, sillä ensin paistamani rei´ittämättömät paisuivat muhkeiksi ilmapalloiksi. Myös kuori kärähti.
Kas näin:

Lituskoja leipäsiä:

Ja tässä tämänhetkisiä neulekuulumisiani:
Uusi harmaa neule on edennyt siihen vaiheeseen, että voin kohta yhdistää osat kaarrokkeen tekemistä varten. Kun purkamani versio oli liian löysä, tämä puolestaan on hyvinkin vartalonmyötäinen. Saapa nähdä, miltä se näyttää valmiina. Ehkä saan tarvittaessa venytettyä siihen aavistuksen lisää leveyttä. Toista hihaa neuloessani tuli mieleen, että tälle langalle olisi saattanut sopia myös suoralinjaisempi laatikkomainen malli, koska neulos laskeutuu todella kevyesti. Resorit on neulottu 1o 2n, ja jos vielä voisin vaihtaa, aloittaisin ehkä kappaleet sileällä neuleella ja antaisin niiden rullautua.

Purkaminen onnistui hyvin, vaikka vähän pelkäsin sitä. Uutta lankaa oli kuitenkin jäljellä vielä niin paljon, että vain toinen hiha on neulottu purkulangasta. Huomaatko kumpi?

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, eikä hihoista huomaa, kumpi on neulottu purkulangasta. Teetkö kaarrokkeeseen kirjoneuletta?

  VastaaPoista
 2. Kaarrokkeeseen tulee näillä näkymin kaksi pitsiraitaa vaaleanharmaasta ja niiden väliin resoriraita vaaleanpunaisesta. Malli on mukaelma Drops Designin nettiohjeesta 127-15. Toivon saavani puseron valmiiksi viikonloppuna.

  VastaaPoista
 3. Kokeilin rieskoja bataatti-peruna -soseen jämästä, ja niistä tuli todella herkullisia! Sose, joka olisi todennäköisesti jäänyt syömättä ja nakattu biojätteeseen, muuttui herkulliseksi iltapalaksi ja katosi pian parempiin suihin :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, jos vinkistäni oli iloa! Rieskoissa ei ole edes iso vaiva, ja säästyy luontoa ja rahaakin vähän.

  VastaaPoista