maanantai 4. kesäkuuta 2012

Sisulla loppuun



Malli: Neulottu viittahuivi (Suuri Käsityö 5-6/2010)
Lanka: Bommix Bamboo (70 % bambu, 30 % puuvilla)
Puikot: 4

Viittahuivi on varmaan tylsin neuletyöni ikinä. Neulominen alkoi tökkiä jo parinkymmenen sentin jälkeen, mutta vein kuitenkin projektin loppuun. Työ on pyörinyt nurkissa hiihtolomasta kesälomaan, ja niinhän siinä kävi, että ehdin jo kyllästyä lankaan ja väriin. 


En tiedä, tuleeko vaatetta pidettyä, vaikka eihän tuo nyt ihan pöhköltä näytä sopivasta kulmasta katsottuna. Ratkaistavana olisi ongelma, miten vaatetta olisi kätevintä käyttää. En oikein tunne omakseni roikkuvia ja lepattavia helmoja, vaan tekisi mieli kiinnittää viitta hartioista, jolloin lopputulos näyttää kyllä aika laatikkomaiselta. Luulen, että päädyn kuitenkin tähän kiinnittämiseen. Mutta miten? Isolla hakaneulalla? Soljella? Ompelemalla? Kaikki ideat ja ehdotukset ovat erittäin tervetulleita!
 


Kaiken lisäksi työssä on muutamia virheitä, ei onneksi kuitenkaan kovin selkeästi havaittavia. Myös kauluksen ja helman palmikkoneuleet kellottavat. En käsitä, miksi välillä innostun tekemään tällaisia epäkäytännöllisiä vaatekappaleita. Kuitenkin pidän mieluiten perusneuletakkeja ja -puseroita, joita ei tarvitse asetella ja jotka pysyvät kunnolla päällä. Toivottavasti joku muistuttaa minua tästä, jos alan taas suunnitella jotain epämääräistä! ;)

Tässä koko kummallisuus levitettynä.

Ja lopuksi kuulumisia leipomo-osastolta.

Kevään aikana on tullut leikeltyä talteen hirveä määrä kokeilemista odottavia leivontaohjeita. Monissa niistä tarvitaan jotain erikoisainetta, mutta koska tämä herkkupötkö onnistui ilman kauppareissua, se pääsi makutestiin ensimmäisenä.


Mokkapalatortun ohje on Yhteishyvän 6/12 ruokaliitteessä. Kääretortun täytteeksi on laitettu mokkapalakuorrutteella maustettua tuorejuustoa. Aivan kertakaikkisen suussasulavaa! Pieni varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan: Torttua ei kannata ahnehtia liikaa kerralla, ellei halua öklöä oloa.


5 kommenttia:

  1. Hei Anne! Viittahuivin juju taitaa olla se, että sopii asun päälle, vähän kuin kietoutuisi suureen huiviin - kokeile solkien lisäksi vaikka vyötä, kireällä ja löysällä, se antaa mahdollisuuksia "liepareiden" kanssa elämiseen.

    Mokkapalatortun ohje näyttää hyvältä. Oikein äkkimakea torttu pakottaisi miehen lopettamaan syömisen ennen kuin torttu on kokonaan loppu :D

    VastaaPoista
  2. Hienohan siitä tuli! Suosittelen näyttävää solkea. Minulla on myös pari samantyyppistä, poikittain neulottua neuletta, joissa ei ole muotoilua, kuten tämä:
    http://www.lepopuikko.blogspot.fi/2012/01/harmaata-uutta-vuotta-happy-new-year.html

    tai tämä:

    http://www.lepopuikko.blogspot.fi/2011/04/olen-kuluneen-talven-ja-taman-kevaan.html

    Molempia olen käyttänyt paljon soljen kanssa ja tykännyt. Välillä olen laittanut soljen lantiolle, välillä ylemmäs.

    Enemmän mietin tuota lankaa. Se saattoi olla liian pehmeää viittaneuleeseen, sillä kun mallissa ei ole muotoilua, olisi langassa hyvä olla edes vähän ryhtiä. Tästä syystä luultavasti myös viittaneuleesi reunat aaltoilevat. Minulla on juuri puikoillani Hjertegarnin ohuempaa bambulankaa (Blend Bamboo) jämälankakoristani, enkä tykkää yhtään langasta enkä neuletuntumasta. Neuloskin on lurppanaa. Haluan kuitenkin käyttää langan pois kuljeksimasta. Lopuista teen tiskirättejä, enkä ikinä enää katselekaan jatkossa bambulankoihin päin ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista, Mari ja Mia! Olen tänään mallaillut viittahuivia ees ja taas, ja ostinpa ison koristehakaneulan (kivaa solkea ei löytynyt). Ompelin juuri toisen olan kiinni muutamalla pistolla, ja toiselle laitan tuon hakaneulan. Aion nyt alkuun koekäyttää huivia noin. Neulos on todella vetelää ja raskasta, ja siksi tuo olalta kiinnittäminen tuntuu parhaimmalta. Palaan kyllä varmaan tuohon vyöideaankin vielä.

    Jo aikaisemmin blogissani totesin, että minullakin on huonoja kokemuksia bambulangasta. En tiedä, miksi taas haksahdin siihen. Jospa jatkossa osaisin kävellä ohi! ;) Ja toivon myös, että pikku hiljaa opin valitsemaan heräteostolangoilleni oikean mallin...

    VastaaPoista
  4. Hieno siitä tuli! Sitä rakenetta voi tietysti vielä kehittää. Yksinkertaisin on "neliö, jossa on 2 reikää", mutta voi tietysti keksia jotain, että neule pysyisi hartioilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anna! Kastelin viitan, ja kun se on kuivunut, mietin sitten uudestaan kiinnitystä. En varmaan ihan pian tee toista viittaa, sillä en oikein tunne oloani kotoisaksi siinä.

      Jüri on edennyt kainaloon asti. Mutta siitä lisää myöhemmin. :)

      Poista