sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Inventaario

Käsityösaralla ei ole tullut mitään valmista viikkokausiin, syynä edelleen oikutteleva ranne. Olin jo melkein mielessäni heittänyt hyvästit neuleharrastukselleni, kunnes muutama päivä sitten kävin asiantuntevalla fysioterapeutti-hierojalla. Jo kertakäynnillä tapahtui kädessä sellainen muutos, että alan taas uskoa voivani neuloa vielä joskus. Tästä innostuneena kävin lankojeni kimppuun ja luetteloin Ravelryyn kaikki täysinäiset kerät. Ilmeni, että minulla on neulomatonta lankaa täysissä kerissä noin 5800 grammaa tai 17700 metriä. Lisäksi on paljon vajaita keriä, vaikka lahjoitin niitä juuri pois yhden muovikassillisen. Löytyipä laatikon pohjalta myös pari ikivanhaa päättelyä vaille valmista tekelettä, joista en yhtään tykkää. Molemmat olen purkanut jo aiemmin kertaalleen.

Täydet kerät ryhmäkuvassa.
Levitin kaikki lankapussit ja -laatikot, ja järjestelin kerät siististi läpinäkyviin muovilaatikoihin. Yhteen sukkalangat, toiseen puserolangat, kolmanteen puuvillalangat ja neljänteen kaikki muut. Ainakaan sukkalangoista ei tule hetkeen pulaa - varsinkaan, kun ei voi neuloa. ;)

Mielenkiinnosta levittelin myös kaikki jämäkerät. Lohduttavaa on, että niitä on reilusti vähemmän kuin täysiä keriä.

Vajaat kerät

Ompelemani tuolinpäällinen on loppusuoralla. Valmistumista viivästyttää innostuksen puute sekä käsinompeluvaihe, jota en aio tässä terveydellisessä tilanteessa tehdä. Ehtiihän tuon.

Mutta olen sentään leiponut jotain:

Nämä muhkeat täytekeksit maistuivat hurjan hyviltä, suosittelen kokeilemaan! Helppo ohje löytyi jälleen kerran Kotivinkistä. Kekseistä tuli ihanan pehmeitä ja suklaisia muttei kuitenkaan liian makeita. Makua voi helposti muunnella erilaisilla täytteillä.


Whoopies
á la Kotivinkki
n. 50 keksipohjaa eli 25 valmista whoopieta

Keksitaikina:

2 1/4 dl sokeria
125 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä (200 g)

Täyte:

Kotivinkin ohjeessa on täytteenä 200 g maustettua (vanilja)rahkaa, mutta itse vaahdotin purkin kermaa ja sekoitin joukkoon Wiener Nougat crushia.

1. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta halkaisijaltaan noin 3 sentin nokareita leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa.
4. Paista pelti kerrallaan 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Lusikoi kahden keksin väliin nokare täytettä.

7 kommenttia:

  1. Tein tuon saman tammikuussa, ja sain lukemakseni 13 kg. Sittemmin lankaa on tullut hamstrattua aika lailla lisää, joten rohkenen todeta, että lankavarastosi on huomattavasti pienempi kuin minun. Lisäksi tunnen blogisteja ja neulojia, jotka ovat todenneet, että minun "stashini" on suorastaan vaatimaton, joskin laadukas. Yksi heistä oli mukanani eilen, ja vaikka lupasimme ennen messuja, että kiellämme toisiamme ostamasta lisää lankaa, oli sitä meidän kaikkien ostoskasseissa kierroksen päätteeksi. Eli langan ostaminen ja varastointi kuuluu tähän harrastukseen. Kävitkö sinä messuilla? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tosiaan kuvitella, että minun lankavarastoni on vielä kohtuullinen. Vaikka olenkin ostanut suuren osan langoista tämän vuoden puolella, mukana on paljon pitkällä aikavälillä kertyneitä muutaman kerän jäänteitä, joista tuskin enää tulee tehtyä mitään. Läpikäyminen ja lajittelu kyllä kannattivat. Olen nyt paljon paremmin kartalla varastostani.

      En käynyt messuilla, sillä tälle viikonvaihteelle sattui muuta ohjelmaa. Lisäksi voi olla, että en ehkä pysty neulomaan vielä pitkään aikaan, joten senkään takia en halunnut lähteä messuille. Ajatus siitä, että neulomisen joutuisi lopettamaan, kirvelee todella kovasti. Mutta ehkäpä tämä tästä. ;)

      Poista
    2. Ymmärrän hyvin, että kirvelee. Minua kirvelee jo sekin, etten ole neulonut koetilkkuja kummempaa kahteen viikkoon...

      Eipä tuossa nyt auta muuta kuin levätä ja hoitaa kättä. Voimia ja sitkeyttä!

      Poista
    3. Laitoin juuri sulle Ravelryyn yksityisviestin. Käy lukemassa, kun ehdit.

      Poista
  2. a lot of great yarns :D i like it !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Sajuki! I just hope I can knit soon again. My wrist is aching since July... ;)

      Poista